Vårfesten 2018 onsdagen den 16 maj

Nu är det dags att börja planeringen för Vårfesten

Onsdag den 16 maj, klockan 16-18, är det dags för Vällingbyskolans årliga vårfest.

Syftet med Vårfesten är att elever, föräldrar, personal och andra intresserade kan mötas och ha roligt i några timmar. Dessutom finns möjlighet för årskurs 3 samt klasser på mellan- och högstadiet att tjäna pengar till klasskassan genom att anordna en aktivitet eller försäljning. Förskoleklasser och årskurserna 1 och 2 ordnar aktiviteter som är kostnadsfria att delta i.

Aktiviteter och försäljning
Alla klasser är fria att hitta på en eller flera aktiviteter. Några tips är lekstationer, konstutställning, ”skjuta-bollen-i-hinken”, försäljning av fruktspett, bröd och popcorn, sockervadd, lotteri, loppis, fiskdamm, tipspromenad och spökvandring. Klassföräldrar tillsammans med elever tar initiativ till att bestämma aktivitet. I de klasser som saknar klassföräldrar börjar mentor planera med elever.

Vissa aktiviteter är öronmärkta för följande årskurser (samtliga klasser inom årskursen kan delta):

  •  Årskurs 5: hamburgare
  • Årskurs 4: café
  • Årskurs 3: korv
  • Särskolan: våfflor

För att underlätta planering och genomförande finns här en CHECKLISTA för hamburgergrillning, korvförsäljning, café och andra aktivitet er.

Anmäl er aktivitet
I syfte att få en jämn spridning av olika aktiviteter vill vi att varje klass så snart som möjligt anmäler vilken aktivitet klassen vill anordna till kontakt@vbyff.se

Här listas löpande de aktiviteter och gäster som anmäler sig (så du har koll på vad andra hittar på)

Hälsningar

Styrelsen för föräldraföreningen